Нов сезон на The X-Files - разочарование и заинтересование

The X-Files започна отново и, поне по мое мнение, заби силен шамар на всички фенове, но след това до някаква степен се реабилитира, като ни дадоха голям обрат. Разкриха и истинското име на Пушача. Всичко това само в 40 минути.

Голямата измама, която едва ли някога ще простя, беше че почти всичко, което се случи в последния епизод миналата година, се оказа само видение на Скъли. Значи нито Мълдър е на смъртно легло, нито човечеството бързо загива, нито се е появявало НЛО-то накрая.
Това без съмнение е едно от най-нелепите решения вземани някога от създателите на сериала.

Заради две неща обаче епизодът ми хареса. Първото от тях е, че най-сетне научихме истинското име на Пушача и то не е Спендър. Инициалите CGB се оказаха имената Карл Герхард Буш и Крис Картър потвърди, че именно това е реалното име на персонажа.
За незапознатите това може да не е кой знае какво, но феновете на сериала знаят, че Пушача е най-мистичния и важен човек в света на The X-Files. Разкриването на истинското му име подсказва, че може би най-сетне ще разберем всичко за него. А познаем ли Пушача, ще разберем и всички останали мистерии.

Втората причина да харесам епизода беше разкритието, че Уилям не е син на Мълдър, а негов брат. Оказа се, че още в сезон 7 Пушача, биологичният баща на Мълдър, е забременил Скъли и детето, което от толкова време мислехме, че е на Фокс, се оказа негово.

Епизодът носеше заглавието My Struggle III, подобно на първия и последния епизод на миналия сезон. В края на този сезон ще видим и четвъртата част, която ще завърши историята и се предполага, че ще отговори на повечето въпроси. До тогава - по едно досие всяка седмица.

Мишо си губи времето още и с: