Нов сериал: Runaways (отказан)

Откакто спрях да гледам всичко, което пускат по българския Netflix (замунда) и си създадох правилото за най-малко 7 оценка в IMDB, вече не гледам толкова много простотии, но понякога някоя и друга глупост успява да се промъкне през най-точната и безпристрастна критика - тази на зрителите. Такъв е случаят с Runaways.

Сериалът отговаря на всички изисквания на съвременната политкоректна телевизия - имаме разнообразни като раса герои и се засягат социални теми като тормоза в училище, равноправието на половете, наркотици, изнасилване и останалите от менюто (което Netflix често сякаш следват дословно).

Сюжетът, доколкото разбрах от първия и единствен (засега и занапред) епизод, който гледах, се върти около 6 деца, чиито родители членуват в нещо като култ и принасят млади момичета в жертва на някаква мистериозна светлина.
В първия епизод ни запознават преди всичко с проблемите на тези деца, които по свое желание или по стечение на обстоятелствата са аутсайдери (освен Красавецът, който дружи с "готините", но за да им се хареса трябва да прави неща, които не смята за правилни).

Трябва да призная, че сюжетът е представен хитро и успя да ме накара да изгледам епизода докрай, но не мисля, че ще издържа още Glee с мутанти. Да, любопитно ми е защо едното момиче имаше свръхсила, защо другото блещукаше като вампирите на леля Стефка и защо се появи динозавър в клетка, но по-скоро бих потърсил резюме на сериала в интернет, отколкото да загубя часове в гледаме на поредната тийн глупост.

Мишо си губи времето още и с: